• Vianočná burza

          • V predvianočnom čase organizujeme s našimi žiakmi množstvo školských a mimoškolských akcií. Jednou z nich, je už tradične aj VIANOČNÁ BURZA. Žiaci každej triedy si spolu s pani učiteľkami, alebo doma s rodičmi pripravia rôzne predmety, ktoré potom predávajú. Peniaze, ktoré sa takto získajú, sú použité na kúpu rôznych školských pomôcok pre našich žiakov.

            Touto cestou sa chceme poďakovať našim usilovným žiakom a rodičom, a tiež šikovným ručičkám pani  učiteliek, ktoré  pre nás vyrobili dokonca aj cukrovú vatu.

          • Zrodenie chleba

          • Na hodinách logopédie preberajú naši žiaci množstvo zaujímavých tém. Jednou z nich je aj téma: „Ako sa vyrába chlieb“. Pani učiteľka Monika Lásková sa rozhodla, že štvrtákom predstaví túto tému nielen teoreticky, ale aj prakticky. So žiakmi 4. R triedy upiekli v našej školskej kuchynke krásne a voňavé bochníky, ktoré rozvoniavali po celej škole. Musíme konštatovať, že boli nielen pekné, ale aj chutné. Sme radi, že máme také šikovné pani učiteľky, ktoré žiakom pripomínajú aj toto krásne ľudové remeslo. 

          • Školský výlet Liptovský Mikuláš

          • Školský výlet Liptovský Mikuláš

            Dňa 23. októbra 2018 bolo už o 6. hodine ráno pred školou rušno. Žiaci aj učitelia si museli privstať, pretože dnes nás čakal školský výlet do Liptovského Mikuláša. Ale všetci prišli s dobrou náladou, veď vymeniť školské lavice za zaujímavé zážitky – to občas potrebuje každý. Detičky sa tešili hlavne na kontaktnú zoo, kde si mohli zvieratká aj pohladkať či odfotiť sa s nimi. Najväčšej priazni sa tešili hlavne veveričky, papagáje či levíčatá. Ďalej sme si prezreli v Liptovskom Jáne  Park miniatúr slovenských hradov, ako aj Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku. Večer sme prišli síce unavení, ale plní zážitkov, na ktoré budeme ešte dlho spomínať.

            Žiaci a učitelia 2.stupňa SŠI

          • Vianočný obchodík

          • V dňoch 12. a 13. decembra 2018 sa v našej škole na Herzovej ulici, rozsvietili svetielka vo Vianočnom obchodíku. Množstvo pekných výrobkov, ktoré vytvorili naši žiaci pod vedením tvorivých pedagógov, potešilo nejedno rodičovské srdiečko. Vďaka patrí aj rodičom, ktorí prispeli do obchodíka výrobkami. Všetkým veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na nové knižky a hračky.

            Vaše deti a kolektív pedagógov.

          • Mikuláš

          • 6.12. 2018 sme všetci netrpezlivo čakali na príchod MIKULÁŠA.

             A veru.  Zavítal aj medzi nás. Prišiel na saniach ťahaných sobmi a v jeho sprievode nechýbali ani anjeli a čert. Po krátkej scénke študentiek PaSA v Lučenci, sa deti Mikulášovi predstavili naučenými básničkami a pesničkami.  Mikuláš im  za odmenu rozdal sladké balíčky, ktoré potešili našich najmenších.

            Ďakujeme študentkám za pekný program.

          • Výlet do Košíc

          • 21.11. na Slovensku prebiehalo celoštátne testovanie piatakov, kvôli ktorému bolo na našej škole riaditeľské voľno, aby mali žiaci čo možno najideálnejšie podmienky na prácu a nič ich nerozptyľovalo. Internát však ostal v prevádzke a tak sme sa rozhodli s deťmi vycestovať na výlet. Do oka nám padli Košice a aby sme všetko s prehľadom stíhali, deti mali budíček o čosi skôr, než po iné dni, no vôbec im to nevadilo a už o 7:15 sme boli všetci pripravení na odchod. Vonku bolo typické novembrovo upršané počasie, ale na eláne nám to neubralo. Cesta na stanicu nám ubehla a vlak našťastie tiež nemeškal. O ôsmej sme už sedeli v Coupé a výlet mohol začať. Cesta vlakom z Lučenca do Košíc síce trvala 2,5 hodiny, ale každý si krátil čas po svojom. Niektorí horlivo debatovali, iní počúvali hudbu či len tak mlčky pozerali von oknom a obdivovali krásy slovenskej krajiny. Po vystúpení na stanici v Košiciach naše kroky zamierili krížom cez nádherne zrekonštruovaný a udržiavaný mestský park rovno do historického centra, kde sme sa nechali uniesť historickou budovou Štátneho divadla Košice postaveného už v roku 1899, a náš obdiv mal aj Dóm svätej Alžbety, ako najväčší kostol na Slovensku. Po prechádzke historickou časťou mesta sme zamierili k Slovenskému technickému múzeu, ktoré dokumentuje vývoj vedy a techniky na území Slovenska. Jeho expozícia je rozsiahla, my sme sa zamerali ale na expozíciu, ktorú sme si mohli aj vyskúšať. Deti si na rôznych stanovištiach mohli vyskúšať princípy fyziky, zahrať sa na malých vedátorov a trochu experimentovať. Vyskúšali sme si pôsobenie magnetických pólov, či rôzne optické ilúzie a otestovali sme aj svoje reflexy. Ani sme nevedeli ako a hodina, ktorú sme vnútri mohli stráviť, ubehla. Zvyšok dňa sme zavŕšili v Auparku a o 15:30 sme už sedeli vo vlaku na spiatočnej ceste do Lučenca. Aj keď s určitým meškaním vlaku, ale o 18:45 sme šťastlivo dorazili plní zážitkov na internát.

      • Kontakty

        • Spojená škola internátna
        • Ul. Karola Supa 48, 984 03 Lučenec 047/ 433 14 59 - vrátnica, ul. Karola Supa Slovakia
        • Dr. Herza 6, 984 01 Lučenec (vysunuté pracovisko) 047/ 432 52 68 - Dr. Herza 6
        • lhricova.ssilc@gmail.com - PhDr. Lenka Hricová - Riaditeľka školy tel: +421 047/451 18 55
        • apoltarska.ssilc@gmail.com - Mgr. Adriana Poltárska - Zástupkyňa školy
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje